Gospodărie distrusă de flăcări, la Calafindești. Trei femei au suferit atacuri de panică

Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți și ai Gărzii de Intervenție Siret, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Calafindești, au intervenit ieri după ora 17.00 cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Calafindești.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat o șură și o magazie, cu pericol de propagare la casa de locuit, la o bucătărie de vară și la locuințele învecinate.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru trei femei (de 66, 70, respectiv 75 de ani) cu atac de panică. După ce au primit îngrijiri medicale, toate cele trei persoane monitorizate au refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Au ars cele două anexe gospodărești pe o suprafață totală de aproximativ 180 de metri pătrați. Au mai ars aproximativ 15 metri cubi lemn de foc, o tonă de brichete din rumeguș, unelte gospodărești și altele. S-au degradat pereții bucătăriei de vară pe o suprafață de 20 de metri pătrați și bunuri casnice.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau deteriorat.

Incendiul a fost lichidat la ora 20:45, iar pompierii au salvat casa de locuit, o bucătărie de vară și locuințele învecinate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *