Mopan Suceava
Actualitate

Gospodărie distrusă de flăcări la Preutești, de la un foc deschis, lăsat nesupravegheat

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Preutești și Cornu Luncii, au intervenit ieri pe la orele amiezii,  cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Basarabi, comuna Preutești.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit și la anexele gospodărești, clădiri corp comun. Construcțiile, majoritare din lemn, ardeau generalizat, iar flăcările erau propagate și la proprietatea învecinată, unde ardeau un fânar și o stivă de lemne.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un foc făcut în aer liber, pentru igienizare (ardere deșeuri vegetale). Deși focarul inițial se afla la o distanță de aproximativ 50 de metri față de construcții, din cauza vântului puternic (pe fondul codului galben), flăcările (jar sau scântei purtate de vânt) s-au propagat la clădirile majoritare din lemn.

Incendiul a fost lichidat la ora 13:40.

Au ars acoperișul casei de locuit și anexele gospodărești (un adăpost de animale și două magazii) pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. La proprietatea învecinată au ars fânarul, pe aproximativ 15 metri pătrați, și circa 12 metri cubi de lemn pentru construcție (cherestea).

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat două locuințe, un tractor, un autoturism și alte bunuri din cele două gospodării.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *