Gospodărie distrusă de flăcări la Vicovu de Sus. Agoniseala de o viață a unei familii s-a mistuit în câteva ceasuri, din cauza unui cablu electric cu izolația deteriorată. Foto: ISU

Un puternic incendiu a izbucnit în dimineața acestei zile, pe la ora 4.00,  la o gospodărie din orașul Vicovu de Sus. Incendiul a cuprins casa și anexele gospdărești. Au intervenit pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, pompierii militari de la subunitățile din Vicovu de Sus și din Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Vicovu de Sus, Bilca, Gălănești și Straja, în total cu 7 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat casa și anexele gospodărești, construcții majoritare din lemn, dispuse în formă de “L”, cu pericol de propagare la vecinătăți. Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 43 de ani, care a suferit un atac de panică. Femeia a fost stabilizată și nu a fost necesar transportul la spital.

Au ars: locuința, bucătăria de vară, șura, adăpostul de animale și o magazie, cu bunurile aferente, pe o suprafață totală de aproximativ 200 mp. Au fost salvate o altă bucătărie de vară, din aceeași gospodărie, dar și construcțiile proprietății învecinate.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric cu izolația deteriorată. Pe la ora 8.00, încă se  lucra pentru lichidarea ultimelor focare și îndepărtarea elementelor de construcție afectate de foc.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *