Gospodărie distrusă de un incendiu în Costișa – Frătăuții Noi, de la un conductor electric defect. Foto: ISU

Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi și Bilca, au intervenit astă noapte, după ora 23.30 cu 7 autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Costișa, comuna Frătăuții Noi.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat o parte din anexele gospodărești și acoperișul locuinței, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie, dar și la o casă învecinată. Incendiul a fost lichidat la ora 2:10.

Au ars: șura din lemn pe o suprafață de aproximativ 180 de metri pătrați, acoperișul casei pe 70 de metri pătrați, circa 5 metri cubi lemn de foc și diverse bunuri casnice aflate în spațiile incendiate. S-au degradat tavanul locuinței și un perete de la adăpostul de animale (pe 18 metri pătrați).

Cauza probababilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor (electric) defect. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat adăpostul de animale, restul casei proprietarului și locuința învecinată.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *