Actualitate

Gospodărie incendiată la Zvoriștea, luni seară

Pompierii militari ai Detașamentului Suceava împreună cu lucrători ai SVSU Zvoriștea, au intervenit aseară, după ora 19.30, cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Zvoriștea.

La sosirea echipajelor ardeau generalizat două anexe gospodărești cu pericol de propagare la casa de locuit.

Au ars anexele gospodărești pe o suprafață totală de aproximativ 55 de metri pătrați și bunuri din interiorul unei camere din casa de locuit. De asemenea, flăcările au afectat și o parte din peretele lateral al locuinței învecinate, pe o suprafață de aproximativ 6 metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost, folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit.

Polițiștii au aflat că incendiul a fost pus chiar de proprietarul gospodăriei, Costică L., care a venit acasă beat luni seară  și a anunțat că va da foc la casă.

În timp ce pompierii procedau la stingerea și lichidarea incendiului, s-au efectuat căutări în zonă, ocazie cu care Costică L. a fost identificat de către lucrătorii de poliție pe terenul arabil din spatele locuinței. Acesta era în stare avansată de ebrietate, prezenta arsuri în zona membrelor inferioare și o arsură în jurul gâtului provocată prin comprimare cu o funie. El a recunoscut că  a dat foc la locuință și la anexe, după care a încercat să se spânzure.

Valoarea prejudiciului cauzat în urma incendiului a fost estimat la suma de aproximativ 30.000 lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de distrugere.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *