Gospodărie mistuită de flăcări la Ilișești. În incendiu au pierit și 300 de prepelițe. Proprietara a suferit un atac de panică

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava și ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, împreună cu lucrătorii SVSU Ilișești, Bălăceana, Ciprian Porumbescu și Cornu Luncii, au intervenit ieri după amiază, pe la ora 15.30 cu nouă autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Ilișești.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât, la sosirea pompierilor militari ardeau generalizat anexele gospodărești. De asemenea, vântul puternic a favorizat extinderea flăcărilor și la casa de locuit, existând pericolul de propagare la o locuință învecinată.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor proprietarei, în vârstă de 49 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia a refuzat transportul la spital.

 Au ars anexele gospodărești (garajul și magazia), construite din lemn și acoperite cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 170 de metri pătrați. Au mai ars casa de locuit, construită din lemn și BCA, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, bucătăria de vară, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, și un autoturism.

În incendiu au pierit în jur de 300 de prepelițe. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau deteriorat. Incendiul a fost lichidat aseară pe la ora 21.00.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *