Gospodărie mistuită de foc, în localitatea Vatra Moldoviței. Proprietarul nu era acasă

Pompierii militari ai Detașamentului Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Moldovița și Vatra Moldoviței, au intervenit cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Vatra Moldoviței, cătunul Spărturi, anunță putătorul de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava, maior Alin GĂLEATĂ.

Deoarece proprietarul nu se afla acasă, incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât la sosirea echipajelor ardeau generalizat casa de locuit și anexele gospodărești.

Alte cauze care au favorizat dezvoltarea flăcărilor au fost construcțiile majoritare din lemn și cantitatea mare de materiale combustibile în general, zona izolată în care se afla gospodăria și lipsa surselor de apă în apropiere. De asemenea, autospecialele pompierilor militari și civili au fost nevoite să parcurgă aproximativ trei kilometri pe un drum greu accesibil, până la locul incendiului.

Au ars casa de locuit, construită din lemn cu învelitoare din azbociment, pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, o construcție anexă pe aproximativ 40 de metri pătrați și acoperișul adăpostului de animale pe aproximativ 80 de metri pătrați. Au mai ars obiecte de mobilier, materiale textile și alte bunuri din gospodărie.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar incendiul a fost lichidat la ora 21:10.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *