Gospodărie mistuită de foc la Burla din cauza jarului căzut din sobă

Ieri seară, 23 aprilie 2019, la ora 18:45, militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Volovăț și Burla, au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, în comuna Burla.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la o casă bătrânească și la o porțiune din acoperișul altei locuințe (nelocuită) din aceeași gospodărie, cu pericol de propagare la construcțiile aflate în apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 20:20.

A ars casa bătrânească, construită din lemn și lut, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 70 mp. Au mai ars un metru pătrat din acoperișul casei nelocuite și circa trei metri liniari dintr-un gard de lemn.

Incendiul a izbucnit din bucătăria casei, iar cauza probabilă a fost jarul căzut din soba cu acumulare de căldură, lăsată nesupravegheată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat cea de-a doua casă a proprietarilor și locuința din gospodăria învecinată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *