Gospodărie mistuită de un incendiu pornit de la un coș de fum deteriorat, la Vatra Moldoviței. (Foto: ISU Suceava)

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Frumosu, au intervenit aseară după ora 18.30 cu 3 autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie de pe raza comunei Vatra Moldoviței.

Gospodăria era destinată creșterii animalelor și se afla într-o zonă izolată și greu accesibilă, situată la limita dintre comunele Vatra Moldoviței și Frumosu. La sosirea echipajelor, ardeau generalizat casa de locuit și o parte din anexele gospodărești, care formau un corp comun, construit din lemn și acoperit cu șindrilă, cu pericol de propagare la restul construcțiilor anexe.

Incendiul a fost lichidat la ora 21:55. Au ars: casa de locuit pe o suprafață aproximativ 24 mp, anexele gospodărești pe 60 mp, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, materiale textile, circa 4 metri cubi lemn de foc și alte bunuri. S-au degradat aproximativ 20 de metri liniari dintr-un gard din lemn.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum deteriorat. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, nici omenești, nici din rândul animalelor din gospodărie, iar pompierii au salvat restul anexelor de locuit și utilaje agricole (două cositori, o greblă mecanică și un motofierăstrău).

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *