GRĂDINĂ DE VARĂ ÎN ORAȘUL SIRET, PROIECT CU FINANȚARE EUROPEANĂ

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a anunțat că au început lucrările la proiectul de amenajare a fostei Grădini de Vară din oraș. ”Acest proiect are ca obiectiv revitalizarea acestui teren degradat, amenajare spații verzi, locuri de joacă pentru copii, facilități pentru persoane cu dizabilități și locuri de petrecere a timpului liber”, a transmis primarul Popoiu.

Anunțul făcut vine în continuarea derulării proiectului cu finanțare europeană pentru care s-a pus bazele încă de anul trecut. Este vorba acum despre revitalizarea unui teren degradat din orașul Siret, finanțat prin Programul Operațional Regional  2014 – 2020, Axa prioritară 5 dar și îmbunătățirea mediului urban precum și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, prioritatea de investiții 5.2;  realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Proiectul are o valoare totală de 589.472 lei, din care 479.605,75 lei valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Nord Est, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

Se vizează extinderea suprafeței spațiilor verzi din orașul Siret cu o suprafață de 4794 metri pătrați; dotarea spațiilor verzi din proiect cu mobilier urban și crearea de facilități de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *