ActualitateAdministratie

Grădiniță cu program prelungit în cartierul Obcini, proiect anunțat de primarul Ion Lungu

Primarul Ion Lungu a anunțat că este în regătire documentația penbtru construirea unei grădfinițe noi cu program prelungit, în cartierul Obcini. Aceasta ar putea fi ridicată în decurs de doi ani, va putea găzdui 160 de copii și se va construi pe un teren al Primăriei de pe care vor fi dărâmate mai multe garaje.

”Se lucrează la întocmirea documentației tehnice pentru realizarea unei grădinițe cu program prelungit în cartierul Obcini. Va fi o clădire cu demisol, parter și etaj. Grădinița va avea 8 săli de clasă (grupe), 4 dormitoare, 4 vestiare, 1 sală de mese/multifuncțională, 5 grupuri sanitare, 1 bucătărie + spații depozitare, 1 cabinet medical, 1 ascensor, 1 spălătorie /călcătorie.

In exterior va o  suprafață aer liber 800 metri pătrați, cu spații de recreere +locuri de joacă; o zonă verde: grădină principală cu flori, legume, livadă și peluze.

Suntem la faza de notă conceptuală urmează a se finaliza studiul de fezabilitate. Intenționăm să finanțăm această grădiniță nouă pe fonduri europene prin Programul Regional 2021-2027, la ADR Piatra Neamț.

Suma prevăzută în fișa de proiect este de 1.500.000 euro” a declarat primarul municipiului Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *