Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9 din Burdujeni, municipiul Suceava, închisă din cauza meningitei

Direcţia de Sănătate Publică Suceava anunţă că la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9 din Burdujeni, municipiul Suceava, evoluează un focar de meningită acută virală. “Până în prezent sunt înregistrate 3 cazuri de îmbolnăvire la copii cu vîrstă de 5 ani din cadrul grupelor mari A şi D. Copiii sunt internaţi la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava şi se află sub tratament”, a declarat dr. Cătălina Zorescu, director executiv al DSP Suceava. Potrivit acesteia, date fiind potenţialul mare de contagiozitate al acestei afecţiuni, gradul mare de aglomeraţie al acestei unităţi de învăţământ şi aprovizionarea deficitară cu substanţe dezinfectante, DSP a propus Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava emiterea unei decizii de închidere temporară a unităţii de învăţământ începand cu data de 24.10.2018, pe perioada necesară efectuării operaţiunilor de dezinfecţie a întregii unităţi preşcolare.
“Dezinfecţia va fi făcută cu firme specializate, cu substanţe eficiente şi autorizate de Ministerul Sănătăţii, sub supravegherea personalului medical din unitate. Am solicitat, de asemenea, să fie informaţi toţi părinţii despre situaţia existentă şi despre necesitatea prezentării copiilor lor la medic în cazul apariţiei unor simptome de boală. Vom reveni cu informaţii în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice”, a mai arătat directorul DSP Suceava. Grădiniţa va fi închisă timp de 3 zile.
Mai multe detalii vor putea fi aflate la Ştirile de la Televiziunea Intermedia Suceava, anunţul fiind preluat cu permisiunea colegilor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *