Administratie

Grădinița de la Colegiul Național Mihai Eminescu se va putea construi dacă investiția va fi preluată de Primărie. Proiect de hotărâre în acest sens

Conducerea Colegiului Național Mihai Eminescu, în incinta căruia se prefigurează construirea unei grădinițe, a depus în cele din urmă expertiza tehnică solicitată de Primărie, pentru a se putea asigura finanțarea lucrărilor de construire a acesteia. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat și cu alte prilejuri că de la Colegiul Mihai Eminescu vin repetate solicitări de finanțare pentru terminarea lucrărilor care au început acum 10 ani. Doar că acestea au fost demarate printr-un program al Ministerului Educației care nu mai funcționează. Pentru ca investiția să poată fi terminată cu banii municipalității, trebuie ca aceasta să fie preluată de Primărie, să fie terminată și apoi redată unității de învățământ ”la cheie”.

Pentru aceasta, Ion Lungu a anunțat azi într-o conferință de presă că  va supune votului consilierilor locali în ședința ordinară din această lună un proiect de hotărâre privind preluarea de către Primărie a investiției  care înseamnă în jur de 800.000 de euro și care, după modernizare, va fi dată înapoi Colegiului Național Mihai Eminescu. Mai trebuie de actualizat și un proiect tehnic, care nu mai corespunde momentului, fiind vechi de peste un deceniu iar din bugetul municipiului Suceava nu pot fi alocați bani decât dacă Primăria va prelua întreaga investiție.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *