Mopan Suceava
Actualitate

Grădinița ”Dumbrava Minunată” și-a redeschis porțile pentru copii, după ce a fost extinsă și modernizată

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat astăzi la inaugurarea Grădiniței cu program prelungit ”Dumbrava Minunată”, de pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, după lucrări de extindere și modernizare care s-au derulat pe parcursul a doi ani. O investiție de 1 milion de euro, din care cofinanțarea Primăriei a fost de 25%.

La eveniment au participat deputatul Ioan Balan, consilieri locali, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, dar nu în ultimul rând, reprezentanți ai Arhiepiscopiei sucevei și Rădăuților, în frunte cu episcopal vicar PS Damaschin Dorneanu. De reamintit că în cei doi ani în care s-au realizat lucrările de modernizare, Grădinița ”Dumbrava Minunată” nu și-a încetat nicio zi activitatea, aceasta fiind relocate în spațiile puse la dispoziție de Seminarul Teologic de pe lângă Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, lucru pentru care primarul Ion Lungu a adus mulțumiri.

Copilași din Grădiniță, îmbrăcați în straie naționale, i-au întâmpinat pe oaspeți cu pâine și sare și au rostit rugăciunea ”Tatăl Nostru”. PS Damaschin a oficiat o slujbă de sfințire și a adresat un cuvânt de îndemn pentru cadrele didactice, părinți și copii, aceștia din urmă fiind cei cărora înaltul ierarh, cu empatie li s-a adresat direct, vorbindu-le despre harnicele albine și muștele nesuferite, cucerindu-i pe cei mici.

Primarul Ion Lungu a arătat că investiția,  realizată cu fonduri europene cuprinde 3 săli de grupă în care vor învăța 60 de copii, sală multifuncțională, birou administrativ, bucătărie +zona preparare hrană, cabinet medical, spălătorie+călcătorie, vestiare cu grup sanitar pentru personal, grupuri sanitare la parter și etaj, spațiu tehnic. De asemenea grădinița este dotată cu un loc de joacă pentru copii, cu spații verzi și alei de acces pietonale și carosabile

Clădirea cuprinde  subsol, parter și etaj și va avea următoarele funcțiuni: trei săli de grupă, sală multifuncțională, birou administrative, bucătărie + zona preparare hrană, cabinet medical, spălătorie + călcătorie, vestiare cu grup sanitar pentru personal, depozite, grupuri sanitare la parter și etaj, spațiu tehnic, loc joacă pentru copii, spații verzi, alei de acces pietonale și carosabile. Primarul Ion Lungu a felicitat constructorul pentru lucrările  de bună calitate executate si respectarea termenelor contractuale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *