Grădiniță nouă la Gura Putnei, dată în folosință la începere de an școlar. Investiție de 650.000 de lei prin PNDL a Primăriei Putna, condusă de Gheorghe Coroamă

Primarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă, nu face parte  din categoria edililor locali care se laudă consecvent cu ce a realizat în comuna pe care o diriguiește.  Fiindcă în Putna și în satul cu personalitate pregnantă Gura Putnei, oamenii îl cunosc și știu câte parale face.

Dar pentru că a început noul an școlar și pentru că copiii din Putna, indiferent de vârstă, au visat în noaptea dinaintea dimineții de luni, 14 septembrie 2020, că vor reîncepe școala ca în anii dinainte, a trebuit și la Putna ca entuziasmul lor să fie puțin domolit, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Dar totodată readus la viață, fiindcă  lucrurile merg mai departe. 

La începutul acestei săptămâni, odată cu începerea noului an școlar,  în satul Gura Putnei al comunei Putna a fost dată în folosință  o grădiniță nouă.

Primarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă, a declarat că această investiție, realizată cu fonduri guvernamentale, prin PNDL,  a pornit de la o inițiativă a Primăriei pe care o conduce,  de  acum 3 ani  și este în valoare de 650.000 de lei. Nu vorbește foarte mult despre eforturile pe care le-a făcut pentru a obține această finanțare dar lasă să se înțeleagă că fără perseverență și fără determinare, este imposibil să câștigi finanțare pentru proiectele pe care un primar și le propune pentru dezvoltarea comunității.

Ceea ce s-a făcut, cu eforturi mari și din partea Primăriei dar și din partea constructorului, a însemnat practic înlocuirea  unei locații de  grădiniță veche, care nu mai corespundea demult cerințelor minime de funcționare, cu o construcție modernă, care a ajuns să corespundă normelor impuse de legislația actuală dar și normelor europene.

”Au fost făcute  la această investiție lucrări de calitate și în termenul stabilit prin contract. În această nouă construcție vor funcționa trei grupe de copii în condiții de asigurare a tuturor normelor europene pentru protecția și educația celor mici. În noua grădiniță de la Gura Putnei, educatoarele sunt pregătite să preia noua generație de copilași, 39 la număr, în acest nou an școlar.  Sunt sigur că vom primi doar vești bune de la educatoarele noii Grădinițe de la Gura Putnei”, a  transmis primarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă.

Iar mesajul său, care nu are loc pentru comentarii, postat pe pagina sa de socializare, îl preluăm și îl transmitem mai departe:

”Dragi prieteni, cu multe emoții și poate și cu grijă, copiii noștri se întorc  în sălile de clasă.

Ne-am străduit să asigurăm condiții corespunzătoare iar în acest sens toate sălile de curs au fost înnoite, dezinfectate, am făcut alocări bugetare în vederea achiziționării de mobilier suplimentar pentru a putea fi respectate anumite condiții, dar mai presus de toate am mai atins un obiectiv:

O GRĂDINIȚĂ NOUĂ și la Gura Putnei, iar investițiile în școli, în educația copiilor noștri vor continua.

Mult succes in noul an școlar dragi copii, să aveți grijă de voi, multă putere și răbdare cadrelor didactice, părinților și tuturor deopotrivă vă doresc sănătate !

Cu Doamne ajută să nădăjduim că va fi bine!”

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *