Grav accident de muncă la un punct de lucru al firmei Calcarul Pojorâta. Un bărbat de 62 de ani, muncitor necalificat, a rămas fără o mână după ce a scăpat brațul într-un concasor

Joi după ora 12.00, polițiștii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama au fost sesizaţi prin 112 de către inginerul M. B., șef de tură la Balastiera Molid din comuna Vama a SC. Calcarul SA Pojorâta, despre faptul că un angajat s-a lovit la brațul drept într-un utilaj al balastierei.

La fața locului s-au deplasat polițiștii secției care au constatat că victima este un bărbat  de 62 ani din comuna Frumosu, care a fost preluat de un echipaj SMURD.

Victima T. D., era în stare conștientă, cu membrul superior drept smuls din zona umărului, detașat de corp și cu sângerări abundente.

Cu ocazia cercetărilor din incinta balastierei Molid, punct de lucru al SC Calcarul SA Pojorâta, angajații au indicat locul în care a fost găsită victima, un utilaj tip concasor prevăzut cu bandă de evacuare a materialului concasat.

T D.  este angajat al SC Calcarul SA Pojorâta din primăvara anului 2019, unde deţine funcţia de muncitor necalificat iar la 14.11.2019, acesta, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor la utilajul concasor, pe fondul neatenţiei, şi-a prins brațul drept la banda de evacuare, cauzându-şi leziuni.

Din verificările efectuate, s-a mai stabilit faptul că la ora producerii evenimentului, acesta manevra singur utilajul sus-amintit.

Date fiind aspectele constatate cu ocazia efectuării verificărilor sus-amintite, în speţă ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de “vătămare corporală din culpă”, ”neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi ”nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *