Grija fiului și grija vecinului. Un bătrân de 85 de ani din Izvoarele Sucevei, găsit mort într-un răchitiș. Fiul a transmis din străinătate că moșul era epileptic și cam bețiv

O știre aparent banală oferită de IPJ Suceava are potențialul de a ne pune pe gânduri. Nu este vorba doar despre moartea unui om bătrân cât despre atitudinea pe care mulți și-o asumă cînd este vorba despre aceștia. Și nu ne referim la oameni în general, cât la cei cărora astfel de bătrâni le-au dat viață.

Ieri dimineață, în jurul orei 11.00, un bărbat din comuna Izvoarele Sucevei, a sesizat prin 112 faptul că l-a găsit decedat pe vecinul său Carcea Dumitru, de 85 ani, localnic, în grădina sa, la o distanță de 600 metri de casă, într-un răchitiș.

Moșul locuia singur, fiind ajutat în gospodărie chiar de vecinul său care a anunțat evenimentul după ce a mers la locuința bătrânului pentru a vedea ce face și pentru a-l  ajuta cu ce are nevoie.  Când a văzut că nu este casă, l-a căutat prin jur, găsindu-l ulterior decedat în respectivul răchitiș.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de ambulanță care a constatat că cel în cauză era decedat  de două zile.

O vecină a decedatului a declarat că persoana în cauză consuma frecvent băuturi alcoolice, inclusiv spirt medicinal.

 S-a discutat telefonic și cu un fiu al moșului, aflat din străinătate, care  declarat că tatăl său nu are medic de familie, fiind cunoscut ca epileptic și consumator de băuturi alcoolice.

Cadavrul nu prezenta semne de violență și a fost anunțat CML Câmpulung Moldovenesc, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor producerii decesului.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *