GUVERNUL A ALOCAT 2,459 MILIOANE LEI PENTRU REFACEREA A TREI CONSTRUCȚII HIDROTEHNICE AFECTATE DE VIITURI ÎN JUDEŢUL SUCEAVA

Instituția Prefectului-Județul Suceava informează că, în ședința de Guvern din data de 2 august 2018, pentru mai multe județe din țară, printre care și Suceava, a fost adoptată o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Apelor și Pădurilor, din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, pentru realizarea în regim de urgență a unor lucrări de investiții de prevenire și înlăturare a efectelor calamităților naturale produse de inundații, în perioada iunie-iulie 2018.
Pentru județul Suceava, Guvernul României a aprobat suma de 2,459 milioane lei ce va fi alocată pentru lucrări de refacere a trei construcții hidrotehnice ce aparțin de Sistemul de Gospodărire a Apelor – SGA-, care au fost afectate în urma viiturilor înregistrate în județul Suceava.
Astfel, pentru lucrări de amenajare râu Molodvița și afluenți, pe tronsonul Fundu Moldovei-Humor, s-a aprobat suma de 1,385 milioane lei, iar pentru regularizare și îndiguire pârâu Râșca, localitatea Bogdănești, se vor aloca 750.000 lei.
Alți 324.000 lei s-au aprobat pentru refacerea amenajării râului Suceava, în zona sursei de alimentare cu apă a municipiului Rădăuți, la Măneuți.
Pentru alte 14 construcții hidrotehnice, aparținând SGA Suceava, vor fi alocate fonduri în sumă de aproximativ 52 milioane lei. Pentru toate aceste lucrări se va desfășura, în regim de urgență, procedura de achiziții pentru proiectare și execuție.
În perioada precedentă, din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru refacerea infrastructurii afectate de calamitățile naturale produse în județul Suceava, Guvernul României a aprobat, prin hotărâri de guvern, pe parcursul lunii iulie, peste 30 milioane lei, transmite Biroul de presă al Instituției Prefectului-Județul Suceava,

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *