Hală de gater, autoutilitară și casă în flăcări la Sasca Mică – Cornu Luncii. Incendiu pornit de la instalația electrică a autoutilitarei. Foto: ISU

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Cornu Luncii și Baia, au intervenit aseară, pe la ora 20.30 cu 6 autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Sasca Nouă, comuna Cornu Luncii.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat o autoutilitară, parcată sub acoperișul unei hale gater. De la aceasta, flăcările s-au extins la acoperișul halei și la cel al unei case de locuit, ale aceluiași proprietar.

Incendiul a fost lichidat la ora 22:50.

Datorită intervenției prompte ale pompierilor militari și civili, incendiul a fost localizat la timp, înainte să cuprindă în întregime cele două construcții amenințate de flăcări.

Au ars: autoutilitara, în totalitate, acoperișul halei gater pe o suprafață de aproximativ 100 mp și acoperișul casei, pe aceeași suprafață. S-au deteriorat circa 20 de paleți de scândură, un perete lateral al locuinței, zugrăveli interioare, obiecte de mobilier și altele.

Incendiul a izbucnit de la instalația electrică a autoutilitarei, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat hala gater, casa de locuit, precum și depozitele de cherestea și bușteni.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *