Hală de producere a peleților și brichetelor din lemn de la Ciocănești, afectată de un incendiu pornit de la un scurtcircuit

Vineri după amiază pe la ora 12.50, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 despre faptul că o hală industrială din  Ciocănești  a luat foc.

 La sosirea echipajelor, incendiul nu se manifesta cu violență, deoarece fusese localizat de către vecini.

În hala metalică, care aparține unui bărbat de 33 ani, din Ciocănești, era amplasată o instalație de producere a peleților și brichetelor de rumeguș pe care  proprietarul le folosea în gospodăria proprie, deoarece deține o centrală pe asemenea combustibil. Pereții halei au o structură metalică la exterior, iar în interior aceștia prezintă sistem termic, polistiren, așezat pe cadrul din lemn.

În momentul izbucnirii incendiului, instalația de producere a peleților funcționa, iar un muncitor a observat fum la partea superioară a halei, moment în care a izbucnit incendiul.

La fața locului au acționat lucrători din cadrul Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, care au lichidat incendiul, stabilind ca sursă probabilă  de producere  scurt circuit electric, cabluri electrice defecte.

Valoarea prejudiciului creat în urma producerii incendiului a fost estimată la suma de 10.000 de lei, fără victime omenești, fiind distruse prin incendiere  sistemul termic – polistiren expandat și cadru din lemn pe care era amplasat.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *