Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

Heliportul de pe acoperișul Spitalului Județean, funcțional. Se așteaptă avizul Ministerului Sănătății

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și managerul Spitalului Județean de Urgență,  dr. Alexandru Calancea au invitat astăzi ziariștii pe platforma nou amenajată a heliportului de pe terasa Spitalului. Un prilej bun pentru imagini panoramice în premieră, de pe acoperișul celei mai înalte clădiri din această zonă a orașului.

Important este însă că noul heliport, functional deja dar care va putea fi utilizat abia după ce va primi un ultim aviz de la Ministerul Sănătății, va putea realiza, cum a explicat președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur, conectarea cu alte spitale din țară dar și cu alte zone din județ:

„Este un heliport foarte necesar pentru cazuri de urgență. A fost amenajată o suprafață de 1.220 de metri pătrați. Este suprafața propriu-zisă de aterizare a elicopterelor, dar sunt și spații pentru deservire. Heliportul dispune de un sistem de balizaj modern. S-a prelungit casa lifturilor și avem liftul care de la UPU urcă direct la heliport. E foarte importantă această comunicare directă cu UPU.

Intenția noastră este să conectăm spitalul din Suceava cu alte spitale din țară, dar și cu punctele de urgență din județ sau din alte județe. În paralel construim un punct aeromedical la Cîmpulung Moldovenesc pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați. Acolo va fi un hangar și locul unde va fi garat un elicopter SMURD.

Alături de președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur, și de managerul Alexandru Calancea,  la prima vizită pe heliportul de la Spitalul Județean  au fost prezenți  administratorul public al județului, Irina Vasilciuc și vicepreședintele Consiliului Județean Niculai Barbă.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *