„Hora la Prislop”, ediția cu numărul 50! În perioada 27-28 august, Suceava, Bistrița Năsăud și Maramureșul se întâlnesc pe cea mai înaltă trecătoare din Carpații Orientali

În perioada 27-28 august, timp de două zile, cea mai înaltă trecătoare din Carpații Orientali va constitui punctul de întâlnire a trei județe, legate de lunga tradiție a menținerii acestui frumos eveniment în calendarul manifestărilor tradiționale, anunță organizatorii evenimentului.

Consiliul Județean Maramureș, alături de Consiliul Județean Suceava, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Primăria orașului Borșa își vor uni din nou eforturile, astfel încât cea de-a 50-a ediție a festivalului „Hora la Prislop” să fie una cu adevărat memorabilă.

Fiind vorba despre o ediție aniversară, de această dată manifestările din cadrul evenimentului se vor întinde pe parcursul a două zile.

Prima zi va debuta cu o paradă moto cu participarea cluburilor Rock ‘N Road si Nord 6 Riders din Maramureș, împreună cu cluburile partenere din Suceava și Bistrița-Năsăud.

Programul acestei zile se va încheia cu un concert folk-rock, Focul Viu, Proiectul Nod._ Maria Casandra Hauși & Sorin Romanescu, Florin Chilian, IRIS Nelu Dumitrescu și Nightlosers fiind responsabili de spectacol.

În data de 28 august, după slujba religioasă oficiată la Mănăstirea Prislop se va da startul petrecerii, această zi a festivalului fiind dedicată folclorului autentic. Pe scena din Pasul Prislop vor urca: Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”, Ansamblul Folcloric Cercănelul, Ansamblul Folcloric „Baltagul”, Ansamblul Folcloric „Cununa de Sânziene” și grupuri folclorice din județul Suceava și Republica Moldova.

Pe lângă toate acestea, din programul evenimentului nu vor lipsi nici parada cailor, ateliere de creație, demonstrații gastronomice, observații astronomice, târgul produselor tradiționale și al meșterilor populari, dar și o tabără dacică cu tematică istorică.

Hora la Prislop, Ediția 50

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *