Hora Satului la Volovăț, evenimentul începutului de an, cu Taraful Florin Mucea, Grigore Gherman și Ansamblul ”Valea Uței”

Începutul noului an nu putea fi cu adevărat sărbătorit la Volovăț decât cu ”Hora Satului”, eveniment artistic reluat după niște ani de opreliști cauzate de pandemie.

Dar ce a fost rău a trecut iar gospodarii din Volovăț și din satele din jur s-au putut bucura duminică, 8 ianuarie 2023, de un adevărat regal folcloric:

La invitația Primăriei și Consiliului Local Volovăț, alături de Taraful Florin Mucea și Ansamblul ”Valea Uței”,  a venit ca invitat special interpretul de muzică populară Grigore Gherman, unul dintre cei mai talentați soliști din tânăra generație de artiști populari, care duc mai departe valoarea adevărată a cântecului bucovinean.

”Sala Căminului cultural din comuna Volovăț  a fost neîncăpătoare pentru sutele de oameni prezenți la joc și voie bună, iar imaginile vorbesc de la sine.

Hora a început duminică după amiază, pe la ora 16.30 și a ținut până târziu in miez de noapte.

Pe la ora 18 au venit și artiștii din Ansamblul Valea Uței, condusi de Dorel Lupăștean, care au prezentat un spectacol cu obiceiurile de Anul Nou: urătura de anul nou, jocul căiuților, jocul ursului, dansul caprei, în fața sutelor de participanți la acest minunat eveniment.

Grigore Gherman, prin cântecele sale, acompaniat de taraful nostru, a adus plusul de bucurie și simțământ bucovinean, care a ținut stindardul cel mai sus al unei Hore a Satului la Volovăț cum nu a mai fost de mulți ani”, a spus Florin Mucea în numele tarafului care îi poartă numele.

Florin Mucea a mai declarat că  anul  2023 a început cu evenimente frumoase, care vor continua cu o Seară Bucovineană pentru românii din Italia, pe data de 11 februarie,  alături de minunații interpreți de muzică populară Angelica Flutur și Grigore Gherman.

El a reamintit că Taraful Florin Mucea, avându-l alături pe Grigore Gherman,  au fost invitați la Gălănesti, la Balul de Anul Nou,  la Moldovița de Crăciun unde au avut de asemenea parte de public ”câtă frunză și iarbă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *