Horodnicean beat la volan la plimbare prin Rădăuți în miez de noapte. S-a ales cu dosar penal dar și cu 20.000 de lei amendă pentru că nu avea declarație pe proprie răspundere

În noaptea de 5 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat un filtru rutier pe strada Piața Unirii din localitate, în zona parcării centrale, pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Pe la ora 01.25, ei  au observat un autoturism Honda Accord, cu volanul pe dreapta care se deplasa pe strada Piața Unirii dinspre strada Calea Bucovinei și al cărui conducător auto, la observarea echipajelor de poliție, a pătruns pe o stradă adiacentă, care face accesul la parcarea centrală. Polițiștii au pornit în urmărire autoturismului, cu semnalele luminoase în funcțiune,  fiind oprit în zona parcării centrale.

La volanul mașinii a fost identificat I.C. de 27 ani din comuna Horodnic de Sus, care emana miros puternic de alcool. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În automobil, pe bancheta din stânga față  a fost identificat D.Z. din aceeași localitate.

Coducătorului auto i s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

S-a procedat la verificarea autoturismului, constatându-se că acesta avea inspecția tehnică periodică expirată din 14.12.2019, și nu avea poliță RCA valabilă. Pentru aceasta, șoferul a fost sancționat cu amendă în cuantum total de 2.305 lei, fiind luată și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Pentru că I.C. nu a avut asupra sa declarația pe proprie răspundere completată în prealabil, care să justifice motivul deplasării, el a fost sancționat contravențional și cu o amendă de 20.000 lei, conform Ordonanței Militare nr. 3

S-a luat de asemenea măsura sancționării contravenționale cu o amendă de 2.000 lei, conform aceleiași ordonanțe militare  și a lui D.Z., pasager în autoturism, pentru lipsa declarației pe proprie răspundere completată în prealabil.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *