Horodnicean care a furat 12 metri cubi de lemn de foc din lunca Sucevei, pădure proprietatea comunei Gălănești, reținut după percheziții

Pe baza unei sesizări  venite din partea Ocolului Silvic Marginea prin care se reclama furtul unei cantități de 25 metri steri, lemn foc, de mai multe esențe, la data de  16.10.2021, începând cu ora 05:00, la nivelul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a fost organizată o acțiune proprie cu sprijinul unei grupe a Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava.

În urma activităților executate polițiști s-a stabilit că din Cantonul Silvic Gălănești din cadrul Ocolului Silvic Marginea care are în administrare o zonă cu vegetație forestieră (luncă) situată pe raza comunei Gălănești, lunca râului Suceava, care aparține Primăriei Gălănești, a fost sustrasă în noaptea de 07/08.10.2021 cantitatea de aproximativ 25 metri steri lemn foc (aproximativ 12,04 metri cubi) material lemnos ce era depozitat în două locații diferite în zona în care este autorizată o partidă silvică care se află în curs de exploatare.

Lemnul de foc (speciile pin, frasin, salcie, anin) era fasonat, secționat la lungimea de un metru, scos și depozitat în proximitatea zonei forestiere pentru a fi comercializat către populație. În acea noapte, persoane rămase neidentificate, folosind un mijloc de transport au furat lemnul depozitat în cele două locații.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”furt calificat”, iar în urma investigațiilor efectuate a fost identificat microbuzul utilizat la comiterea faptei proprietatea Nicușor G. din comuna  Horodnic de Sus, însă acesta era utilizat de Relu Boghean, din aceeași localitate. Judecătoria Rădăuți a emis autorizația de efectuare a percheziției domiciliare la domiciliul lui Relu Boghean.

În data de 16.10.2021, începând cu ora 06:00, lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, cu sprijinul unei grupe de luptători SAS au pus în executare mandatul de percheziție emis de către instanță ocazie cu care în incinta curții imobilului a fost identificat microbuzul ce a fost implicat în comiterea faptei.

Microbuzul a fost ridicat și indisponibilizat pentru cercetări.  De asemenea, a fost identificată cantitatea de aproximativ 1,24 metri cubi lemn foc fag pentru care bărbatul nu poseda documente de proveniență din transport, material lemnos,  care a fost ridicat si transportat la Ocolul Silvic Marginea în vederea stabilirii provenienței, fiind predat în custodie.

Relu Boghean a fost condus la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești iar în urma probatoriului administrat, s-a luat măsura reținerii preventive sub aspectul comiterii infracțiunii de ”furt calificat”, fiind emisă ordonanță de reținere.

Bărbatul a fost introdus  în arestul IPJ Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *