Actualitate

Hoț de lucernă din Zamostea, prins când încerca să fugă cu căruța, prin păpușoi. I s-a confiscat atelajul, hamurile calului, coasa, dar și grebla

Duminică dimineață, pe la ora 07:25, lucrătorii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, au fost sesizați prin 112 de către un gospodar din satul Buda, comuna Zvoriștea, cu privire la faptul că l-a surprins pe un anume Mircea H.  din satul Nicani, comuna Zamostea, la furat lucernă.

Polițiștii au stabilit că la data de 24.09.2023, în jurul orelor 07.00, bărbatul din satul Buda, a mers în extravilanul localității pentru a verifica o suprafață de teren pe care a cultivat lucernă. Acolo l-a depistat Mircea H. în timp ce încărca lucernă proaspăt cosită de pe terenul său într-o căruță. Văzându-l pe proprietar, acesta s-a urcat în atelaj și încercat să scape, trecând peste un canal vechi de irigații și intrând într-un lan de porumb ce aparține altui gospodar din satul Buda. Acesta din urmă a fost anunțat de proprietarul lucernei despre dernajul produs de individul din Zamostea, s-a sunat la 112 cerându-se intervenția lucrătorilor de poliție.

Echipajul deplasat l-a identificat pe Mircea H. care a fost condus la sediul poliției, unde i-au fost indisponibilizate atelajul hipo, hamurile calului, o coasă și o greblă folosite la comiterea faptei. Calul a scăpat de confiscare.

În cauză urmează a se face o evaluare a pagubelor produse prin comiterea faptelor de către un specialist, în vederea stabilirii prejudiciului, întocmindu-se dosar penal pentru furt  și două infracțiuni de distrugere.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other