Hoți de butelii din Bistrița Năsăud prinși aseară de polițiștii din Vatra Dornei, la Dorna Candrenilor. Aceștia mai operaseră nopțile trecute la Coșna și Poiana Stampei

În cursul acestei săptămâni, în cursul nopților de15/16.12.2020 și 16/17.12.2020,  pe raza comunelor Coșna și Poiana Stampei au fost reclamate o serie de furturi de butelii de pe rastelurile unor societăți comerciale.  Având în vedere aceste infracțiuni de furt la nivelul Poliţiei mun. Vatra Dornei a fost organizată o acţiune la care au fost angrenaţi lucrătorii Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei, care au desfăşurat activităţi de patrulare pe raza comunelor mai sus menționate cu mașini neinscripţionate.

În acest fel vineri seară, în jurul orei 22:00, un echipaj de poliție a observat pe raza comunei Dorna Candrenilor un autovehicul suspect marca VW Bora cu numere de înmatriculare emise de Bistrița-Năsăud, care nu îşi justifica prezenţa şi despre care existau informaţii că a fost folosit la comiterea furturilor din nopțile precedente, sens în care s-a procedat la urmărirea acestuia.

La un moment dat, autoturismul în cauză a oprit în fața unei locuințe de pe raza comunei Dorna Candrenilor, iar din interior au coborât două persoane de sex masculin, care au pătruns în curte și au încercat să sustragă o butelie dintr-un rastel metalic, moment în care au fost prinși de către cei doi lucrători de poliție.

Cei doi autori au fost identificați în persoana numiților Capră Codruț, de 20 ani, din comuna Tiha Bârgăului și Munteanu Vasile, de 23 ani, din comuna Josenii Bârgăului, ambii din județul Bistrița Năsăud, aceștia fiind conduși la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei pentru audieri.

De asemenea s-a procedat la indisponibilizarea autovehiculului mai sus menționat în curtea Poliţiei municipiului Vatra Dornei, în interiorul acestuia fiind identificate mai multe bunuri după cum urmează: un clește tip gura de lup, o butelie, două topoare, chei mecanice auto și mai multe lacăte rupte.

Cu ocazia audierii celor doi suspecţi aceștia au recunoscut comiterea tuturor faptelor de pe raza noastră de responsabilitate, cât și a unor infracțiuni comise pe raza județului Bistrița Năsăud, aspecte ce au fost aduse la cunoștință lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud pentru probarea activității infracționale în dosarele penale aflate în lucru.

Față de cei doi suspecți a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi aceștia urmau  să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.       

Cercetările continuă penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *