Actualitate

Hoți din Frătăuții Noi, Ilișești și Câmpulung, prinși de polițiști și încarcerați. Arestul IPJ Suceava, iarăși neîncăpător

Polițiștii judiciariști din Suceava, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc au intensificat activitățile investigative și de cercetare penală în perioada 26- 30.10.2023, fiind documentate mai multe cauze de furt cu prejudiciu însemnat și dispunându-se măsuri preventive privative de libertate față de persoanele bănuite de comiterea faptelor. În acest fel, arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava a devenit încă o dată neîncăpător, astfel că unii dintre suspecții reținuți în ultimele zile au trebuit să fie duși, pentru găzduire, în arestul IPJ Botoșani. Este cazul celor doi indivizi din Vicovu de Sus, reținuți și apoi arestați pentru tâlhărie.

Polițiștii au transmis că în urma acțiunilor au fost recuperate și sume de bani dar și multe obiecte și scule electrice sustrase.

Astfel, au fost continuate cercetările privind sesizarea formulată la data de 25.10.2023 de către o femeie care a reclamat faptul că a fost spartă o locuință în comuna Frătăuții Noi, câtunul Vuliva. În cadrul cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că din locuința părții vătămate, în care s-a pătruns în noaptea de 24/25.10.2023 prin distrugerea geamului, au fost sustrase și mai multe bunuri bijuterii și ceasuri, în valoare de aproximativ 2.000 euro.

În urma cercetărilor desfășurate, s-a stabilit identitatea persoanei bănuite de comiterea faptei, respectiv un bărbat din comuna Frătăuții Noi.

Întrucât acesta este recidivist pentru comiterea unor infracțiuni de furt calificat, fiind eliberat din penitenciar la data de 16.10.2023 după executarea unei condamnări de 4 ani de închisoare, prin ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare, s-a dispus reținerea preventivă a sa pentru o perioadă de 24 de ore.

Prin referatul organului de cercetare penală al poliției judiciare, s-a propus punerea în mișcare a acțiunii penale față de acesta pentru infracțiunea de ”furt calificat” și luarea măsurii arestării preventive.

Pe timpul cercetărilor efectuate în cauză, bunurile sustrase, aparținând persoanei vătămate au fost recuperate și restituite proprietarului.

Polițiștii judiciariști din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Operațiuni Speciale – Suceava au reușit depistarea în flagrant a trei bărbați după ce au pătruns prin efracție în casa unei persoane vătămate din comuna Ilișești, jud. Suceava și au sustras scule pentru construit, materiale de construcții, reflectoare și aparatură electrică, în valoare de 25.000 lei.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Suceava pentru cercetări și luarea unor măsuri preventive.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat ce urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii BIC din cadrul Poliției mun. Suceava.

Față de cei trei bărbați a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca aceștia să fie prezentații Instanței de Judecată cu propunere de arestare preventivă.

Ulterior, față de cei trei, judecătorul de drepturi a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și astfel a fost dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Un alt bărbat bănuit de comiterea mai multor furturi a fost identificat de către polițiștii judiciariști din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc. Pentru probarea activității infracționale au fost puse în executare trei mandate de percheziție domiciliară la un suspect și alte două  persoane bănuite că au achiziționat bunuri rezultate din comiterea faptelor.

În urma activităților desfășurate a fost dispusă măsura reținerii față de principalul suspect de 40 de ani domiciliat în Câmpulung Moldovenesc, pentru comiterea infracțiunilor de ”furt calificat”, constând în aceea că în noaptea de 30.06.2023, interval orar 01:33:57-01:59:15, a intrat prin efracție în interiorul casei de locuit aflată în construcție, situată în mun. Câmpulung Moldovenesc, loc din care a sustras un motofierăstrău și un aparat de sudură, bunuri în valoare totală de 1750 lei; în noaptea de 08/09.07.2023, interval orar 23:45-00:32, a pătruns la subsolul unei anexe cu destinația de foișor aflată în construcție, loc din care a sustras un număr de trei acumulatoare, o filetantă, un flex cu acumulator, o stație de încărcare, toate de culoare alvastră, un flex mare pe curent, provocând un prejudiciu total de 4850 lei; în intervalul 30.06.2023 – 03.07.2023, prin violare de domiciliu, a pătruns în anexa cu destinație de spațiu depozitare bunuri, aparținând persoanei vătămate din mun. C-lung Moldovenesc,, loc din care a sustras un motofierăstrău, un flex, o înfiletantă-rotopercutor, prejudiciul total fiind de 2000 lei.

A fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale, bărbatul fiind prezentat Judecătoriei C-lung Moldovenesc care a emis mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile ce urmează a fi pus în executare.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii B.I.C. Câmpulung Moldovenesc.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *