Hoți din Liteni, prinși după ce au început să toace banii rezultați din vânzarea bunurilor sustrase, la păcănele

Doi tineri hoți din orașul Liteni au fost prinși de polițiști după ce s-au dat în spectacol la o sală de jocuri din centrul orașului, spărgând sume de bani mult peste posibilitățile lor financiare.  Dănuț Andrei Logigan de 18 ani și Adrian Marian Balan de 20 de ani dăduseră două spargeri, una la un proprietar din orașul Salcea și o alta la o firmă din Vorona – județul Botoșani, iar bunurile furate de acolo le-au vândut repede unui localnic din Liteni. Cu bani mulți în buzunar, cei doi n-au găsit altceva mai bun de făcut decât să intre într-o sală de jocuri, să-i toace.

Astfel, din  informațiile obținute de lucrătorii Poliției Orașului Liteni a rezultat faptul că numiții Logigan Dănuț – Andrei, de 18 ani, din orașul Liteni, și Balan Adrian – Marian, de 20 ani, din satul Roșcani – Liteni, au introdus la aparatele cu jocuri de noroc de la un salon de păcănele din centrul orașului Liteni sume mari de bani, peste veniturile pe care le realizează, aspect care a creat suspiciunea că sumele de bani ar putea proveni din activități ilegale.

Efectuând investigații în continuare, a rezultat faptul că cei doi i-au vândut Ionuț V., de 35 ani, din orașul Liteni, mai multe scule profesionale, folosite în construcții, o cantitate de motorină contra sumei de 5 lei/litru, două baterii auto de putere mare și alte scule electrice profesionale.

Ionuț V. recunoscut că a cumpărat de la numitul Logigan Dănuț – Andrei mai multe scule profesionale contra sumei de 1.700 lei, respectiv un compactor cu talpă, nivelă profesională cu laser, un picamer, o sculă pe benzină cu burghiu pentru efectuarea găurilor în pământ și alte bunuri ale căror caracteristici erau asemănătoare cu bunurile sustrase de la un păgubit la data de 23/24.01.2022, dosar aflat în lucru la Poliția Orașului Salcea.

S-a luat legătura cu organele de cercetare penală din cadrul Poliției Orașului Salcea care împreună cu persoana vătămată, au recunoscut sculele electrice și le-au recuperat, mai puțin o trusă cu o bormașină cu acumulatori marca DeWalt.

Luându-se legătura cu posturile de poliție învecinate, s-a stabilit faptul că în noaptea de 06/07.02.2022 pe raza comunei Vorona, județul Botoșani, a fost sesizat și un furt de acumulatori auto și de motorină. Având în vedere aceste aspecte, fiind audiați, Logigan Dănuț Andrei și Balan Adrian, au recunoscut că în seara de 06/07.02.2022 s-au deplasat pe raza comunei Vorona,  de unde au sustras de la două excavatoare acumulatorii și au sustras 240 de litri de motorină.

Colaborare dintre cele trei structuri de Poliție din Liteni, Salcea și Vorona a dus la  identificarea autorilor celor furturi săvârșite precum și la identificarea și recuperarea de bunuri în valoare de aproximativ 4000 de euro. 

Logigan Dănuț Andrei și Balan Adrian, au fost conduși la sediul Poliției Orașului Salcea pentru continuarea cercetărilor, iar după administrarea materialului probator față de cei doi s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în arestul IPJ Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.