Hoți la colindat. Un bărbat și o femeie primiți cu colinda în casa unor oameni din Marginea, au plecat cu tot cu portofelul gazdei, în care erau 1000 de lei

Marți seară, după ora 17.30,  polițiștii din Marginea au fost sesizați prin 112 că o familie din localitate a fost prădată de doi colindători.

Polițiștii au stabilit că în jurul orelor 17:20, la locuința indicată, au venit cu colinda un bărbat și o femeie, care au fost primiți în casă.

După ce au terminat colinda,  gospodarul gazdă a scos portofelul să îi plătească pentru urare, moment în care bărbatul colindător, profitând de neatenția victimei, i-a sustras portofelul și au fugit pe drumul comunal, urcându-se într-un taxi. După apelul la 112, echipajul de poliție a reușit identificarea și oprirea în trafic a taxiului semnalat.

Au fost identificați și persoanele implicate în săvârșirea faptei, stabilindu-se că este vorba despre

Marcu Cristinel, de 36 ani și Bergheva Maria, de 35 ani.

Aceștia au fost duși la sediul secției de poliție din Marginea, unde le-a fost efectuat controlul corporal.  Asupra lui Marcu Cristinel au fost identificate următoarele bunuri: suma de 395 lei în buzunarul drept al hanoracului; un telefon mobil care prezintă urme de distrugere la nivelul display-ului; suma de 1000 lei în bancnote de 100 de lei, găsită ascunsă sub haine.

Acesta a recunoscut faptul că a sustras portofelul cu documente și cu suma de 1000 de lei de la bărbatul din Marginea, după care a scos banii din portofel, i-a băgat în buzunar, a aruncat portofelul în stradă și a fugit în taxi pentru a se deplasa spre Mun. Rădăuți.

Portofelul a fost găsit și a fost restituit proprietarului, cu tot cu suma de 1000 de lei găsită în buzunarul hoțului.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt calificat”. 

S-a dispus măsura reținerii lui Marcu Cristine, pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ. Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți urmează să stabilească  următoarele măsuri împotriva sa.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.