Hotnews: Probleme cu testele de salivă în școli: Achiziția de teste este temporar blocată și ar putea fi și probleme de aprovizionare deoarece China intră în Noul An, a anunțat Raed Arafat

„Achiziția privind testele COVID din salivă pentru școli a fost contestată la CNSC de către una din firmele participante și asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanțe.”, a anunțat miercuri secretarul de stat Raed Arafat. Acesta a atenționat asupra unei posibile noi probleme: China intră în Noul An, ceea ce înseamnă vacanță de 3-4 săptămâni, și cum majoritatea testelor vin din această țară, e posibil să fie și probleme pe lanțul de aprovizionare și transport.

  • „Mai e un anunț pe care vreau să-l fac. Din păcate, am fost anunțati la data de 5 decembrie de către ONAC că achiziția privind testele COVID din salivă pentru școli a fost contestată la CNSC de către una din firmele participante. Asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanțe. Legea ne permite clar să semnăm după decizia primei instanțe, dar IGSU nu va putea semna din păcate săptămâna asta contractele subsecvente până se pronunță CNSC și sperăm să avem pronunțarea cu celeritate.”, a declarat miercuri Raed Arafat în brifingul care a urmat ședinței de Guvern.


Arafat a spus că totul depinde acum de decizia Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), care poate fi una care să permită continuarea achiziției – și contractul poate fi semnat imediat – sau poate fi o decizie care să solicite ONAC reevaluarea ofertelor.

Arafat a mai spus că mai sunt și alte loturi de teste de salivă în negociere la ONAC, dar acestea sunt separate și cu livrare peste 2-3 săptămâni, spre deosebire de lotul contestat care era cu livrare rapidă.

Nu în ultimul rând, Raed Arafat a atenționat că ar putea apărea și o altă problemă.

„China intra în Noul An, vor avea o vacanta care de regulă înseamnă 3-4 săptămâni, cele mai multe teste vin de acolo, deci e posibil să avem și problema cu lanțul de aprovizionare și transport. Deci este înca un aspect pentru care testele va trebui să le contractăm cât mai repede dupa ce trecem de aceasta fază.”, a mai spus acesta. (Adrian Vasilache, Hornews)

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *