HotNews.ro: Măsuri draconice în cazul în care coronavirusul va provoca decese în România: Persoana decedată poate fi văzută de cel mult 2 membri ai familiei, îmbrăcați cu echipament de protecție. Sicriul se sigilează, iar înmormântarea se face în cel mai scurt timp

În cazul în care infecția cu noul coronavirus va provoca decese în țara noastră, protocolul de manipulare a trupurilor neînsuflețite prevede măsuri draconice de protecție, potrivit unui Ordin al Ministerului Sănătății, publicat aseară în Monitorul Oficial și consultat de HotNews.ro. Trupul persoanei decedate nu va putea fi văzut decât de cel mult doi membri ai familiei, care vor trebui să poarte echipament de protecție, și nu va putea fi atins decât cu mănuși de protecție. Trupul neînsuflețit se bagă în saci, se dezinfectează cu produse biocide, apoi se introduce în sicriu, care va fi sigilat.

Înmormântarea sau înhumarea se face în cel mai scurt timp, iar sicriul va rămâne închis, fiind interzisă orice acțiune de deschidere a acestuia.

Măsurile apar în Ordinul pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV2), semnat de Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, și publicat aseară în Monitorul Oficial.

Știrea completă aici: https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23723558-masuri-draconice-cazul-care-coronavirusul-provoca-decese-romania-cadavrul-poate-vazut-cel-mult-2-membri-familiei-imbracati-echipament-protectie-sicriul-sigileaza-iar-inmormantarea-face-cel-mai-scurt-t.htm?fbclid=IwAR0N_GK9HA9qd_hfhZX3blAy5Wwy_PFaRdPKAjWJx8S2u6efk-VknpxV860#.XmzKc10Ijqx.facebook

Please follow and like us:

Un comentariu la „HotNews.ro: Măsuri draconice în cazul în care coronavirusul va provoca decese în România: Persoana decedată poate fi văzută de cel mult 2 membri ai familiei, îmbrăcați cu echipament de protecție. Sicriul se sigilează, iar înmormântarea se face în cel mai scurt timp

 • 14 martie 2020 la 16:53
  Permalink

  Glumița noastră cu apărarea contra COVID-19
  Ceea ce vreau să spun nu este glumă.
  Azi, sâmbătă, 14 martie 2020, în jurul orei 16, am fost la Selgros.
  UNU: În primul rând e de precizat că până acolo m-au depășit trei mașini cu număr de Ucraina – unde sub aspectul avut în vedere pare să fie mai rău decât la noi.
  DOI: La Selgros am parcat lângă o mașină cu număr de Germania. Unde sub aspectul avut în vedere pare să fie mai rău decât la noi. M-am alarmat și am întrebat salariatul care supraveghea ordinea în parcare și pe urmă pe domnișoara de la ghișeul de informații al supermarketului dacă în considerarea măsurilor anticoronavirus au vreo atribuție în legătură cu faptul că un autoturism cu număr german se află în parcare. Nu, nimic.
  TREI: În incinta supermarchetului – mare aglomerație, forfotă, vacarm, cozi lungi la case. De parcă numai de manifestările științifice, culturale, sportive ar fi interesat COVID-19.
  PATRU: Pentru orice neinițiat care se uită cu un pic de atenție în jur devenea inevitabilă constatarea că în Selgros, fără deosebire de naționalitate, cei mai numeroși cumpărători erau proaspăt veniți din străinătate (un pic naivi, un pic speriați, cumpărând mult și totul, fără legitimație, multe cărucioare abandonate în parcare cu bănuțul nerecuperat, o generozitate neautohtonă…). Nimic însă, absolut nimic în sensul apărării mele de COVID-19.
  Și dacă aș vrea să speculez, dar nu exagerat, aș putea adăuga și alte probe de Selgros ale glumiței cu apărarea românească contra COVID-19.

  Oare de ce așa? Și încotro?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *