Actualitate

Iarna din aprilie: coada de TIR-uri în așteptare la Vama Siret, ar putea ajunge până la Suceava, pe DN2. Măsuri luate de Prefectură

Prefectul Alexandru Moldovan a convocat în această seară o ședință de urgență sediul ISU Suceava, după ce TIR-urile care așteaptă să intre în Ucraina au format cozi de zeci de kilometri pe DN2, ultimul TIR așteptându-și rândul la marginea municipiului Suceava. Situația pare să fie la fel de dramatică și la intrarea în România, în Ucraina.

La această întrunire au participat mai mulți responsabili: prim adjunctul inspectorului șef al ISU Suceava, colonel Ciutac Filip, inspectorul șef al IJJ Suceava, general de brigadă Ionel Postelnicu, șeful Serviciului poliție rutieră din cadrul IPJ Suceava, comisar șef Petrică Jucan, directorul adjunct al DJDP Suceava, ing. Alin Cioban, primarul orașului Siret, Adrian Popoiu și ing. Andrei Balan din partea SDN Suceava.

Într-un comunicat de presă se arată că ”urmare a îmbunătățirii condițiilor meteorologice și restabilirii traficului pe principalele artere de circulație ale județului, autovehiculele de transport marfă (din care marea lor majoritate având destinația Ucraina) ce au staționat pe lungimi de zeci de kilometri pe drumul național DN2 între municipiile Roman și Bacău s-au pus în mișcare ducând, pe raza județului Suceava, la perturbarea circulației pe DN 2 între municipiul Suceava și orașul Siret, precum și a activității în PTF Siret.

Fiind luată în calcul inclusiv ipoteza în care coloana de autotrenuri pe DN2 să ajungă la limita municipiului reședință de județ, s-a impus necesitatea adoptării de urgență a unor măsuri operative:

  • În conformitate cu prevederile Hotărârii CJSU nr. 41 din 24.08.2022, se impune de urgență restabilirea traficului afectat de căderile masive de zăpadă atât pe DJ 209D (Siret – Dărmănești), cât și pe toate drumurile din proximitatea frontierei;
  • Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava, cu sprijinul SDN Suceava și al unităților administrativ teritoriale din zonă, va concentra echipe de intervenție și utilaje astfel încât DJ 209D să fie redat circulației, fără restricții de tonaj, până cel mai târziu în dimineața zilei de 8 aprilie.

Situația va fi monitorizată permanent și funcție de evoluția situației și a traficului greu spre și dinspre Punctul de trecere a frontierei Siret vor fi adoptate măsuri adecvate astfel încât să se asigure siguranța tuturor participanților la trafic și să se evite blocarea unei artere de circulație atât de importantă pentru locuitorii județului.”

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *