Iarna nu-i ca vara! Circulație îngreunată pe șoselele județului pe timp de ninsoare. Cine și cum a intervenit, comunicat de la Prefectura Suceava

Condițiile meteorologice din ultimele 48 de ore au determinat o intensificare a acțiunilor de intervenție pentru asigurarea în condiții optime a circulației pe drumurile publice, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, solicitând informări și comunicări în timp util din partea autorităților implicate în gestionarea acestor situații, se arată într-un comunicat al Prefecturii județului Suceava.

Astfel,  viscolul puternic din seara zilei de 28.12.2019 a creat dificultăți în activitatea de intervenție pentru degrevarea căilor de comunicație, motiv pentru care prefectul județului Suceava a solicitat administratorilor de drum să asigure permanent prezența utilajelor, în special pe sectoarele de drum în care au fost semnalate probleme în anii anteriori. De asemenea a solicitat ISU si IPJ Suceava să comunice situația din teren la data de 29.12.2019.

În dimineața zilei de 29.12.2019 circulația pe drumurile naționale din județ se desfășoară în condiții de iarnă, fiind semnalate probleme pe sectoare de drum expuse, unde viscolul puternic face dificilă intervenția utilajelor de deszăpezire.

În sectorul Ratoș pe drumul național Suceava – Siret datorită viscolului puternic nu se poate interveni eficient cu utilajele pentru deszăpezire, iar pe DN 29 Salcea- Dumbrăveni au fost semnalate autovehicule care au derapat în șanțul șoselei, la locul incidentului fiind prezente două echipaje de poliție. Administratorul drumului a intervenit cu o freză, fiind astfel soluționată situația, după aproximativ o oră fiind reluată circulația. Datorită faptului că nu s-a intervenit la timp și au fost disfuncționalități în deszăpezirea căii de comunicație, Serviciul Poliției Rutiere din cadrul IPJ Suceava a aplicat administratorului drumului o sancțiune contravențională în valoare de 4250 lei.

Pe DN 2 ( E85) Suceava – Siret, în zona Ratoș, din cauza viscolului puternic, Secția de Drumuri Naționale Suceava nu poate interveni eficient, motiv pentru care participanții la trafic sunt rugați să evite deplasarea pe această rută pînă când condițiile meteo vor face posibilă intervenția pentru deszăpezire.

În seara zilei de 28.12.2019, e DN 2H Milișăuți – Rădăuți, în zona localității Gălănești s- a produs blocarea căii rutiere din cauza unui tir ce a derapat, situația revenind la normal fiind asigurată circulația pe o bandă, utilajul de deszăpezire fiind prezent în zonă si acționând pentru fluidizarea traficului pe ambele benzi.

Pe DN 29 A, Suceava- Dorohoi, în zona Călugăreni circulația este îngreunată din cazua viscolului puternic.

Au fost sesizate probleme pe drumurile județene DJ 178A – Costâna – Todirești și DJ 209 D Costâna – Dărmănești, cu ieșire în DN 2, unde se constată prezența unui strat consistent de gheață. Administratorul drumului a intervenit cu două utilaje, care la ora 11,30 în dimineața zilei de 29.12.2019, au reușit să asigure condiții bune de trafic, având în vedere ca acesta este singurul drum ce asigură accesul dinspre Cajvana spre Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.