Iazul morții de la Liteni – Moara. Cum ar fi putut fi evitată tragedia în care au murit Andreea, fata de 21 de ani și bunicul ei

Nimeni nu știe acum și poate cei mai mulți nici nu doresc să își imagineze ce s-a întâmplat în strâmtul habitaclu al acelei mașini care s-a prăvălit ieri după amiază într-o groapă cu apă, rezultată din lucrările de șantier, pe drumul județean din satul Liteni, comuna Moara.

Șoferul, Ioan Rusu, avea 75 de ani. Alături de el nepoata, Andreea Horga, o fată de 21 de ani, frumoasă și deșteaptă, cum este descrisă pe rețelele de socializare de sutele de prieteni care au cunoscut-o și au iubit-o. Despre tragedia trăită de familie, ce-ar mai fi de spus? Dumnezeu să îi odihnească în pace!

Un comunicat de astăzi al Poliției sucevene lasă să se întrevadă o cauză de fond care a dus la producerea acestui tragic eveniment.

Poate că bătrânului șofer i s-a făcut rău, poate că nu a apreciat bine intrarea în curbă. Dar astea vor fi stabilite după investigațiile care se desfășoară, inclusiv după necropsia celor două trupuri neînsuflețite.

Cauza de fond este însă cea care vizează responsabilitatea șantieriștilor care modernizează DJ209C, care, după ce prin lucrările făcute  au creat o groapă adâncă ce s-a umplut cu apă, nu s-au gândit nicio clipă că aceasta trebuie să fie cumva asigurată.

Nu prin semafoare și popi portocalii, ci printr-un parapet de protecție solid, adecvat, așa cum se instalează  pe toate șoselele unde sunt riscuri mari de accidente, de orice fel ar fi acestea, de la râpe adânci la iazuri, de la copaci la  curbe periculoase.

Până atunci, citim și ne întristăm comunicatul Poliției:

La data de 08.02.2022, în jurul orei 13:10, Ioan Rusu de 75 ani din comuna Drăgoiești, pe când conducea autoturismul marca Opel Astra pe DJ209C, în localitatea Liteni, comuna Moara venind dinspre municipiul Suceava spre comuna Berchișești, ajungând pe un sector de drum în care circulația se desfășoară alternativ pe un singur sens de circulație fiind semnalizată cu semafoare electrice de reglementare a priorității de trecere, zona fiind afectată de lucrări de construire a unui nou pod rutier, traficul fiind deviat pe un nou amplasament, circulând pe culoarea verde a semaforului electric,  din motive necunoscute, a părăsit partea carosabilă și căzut în gol, diferența de nivel fiind de aproximativ, 3,5 – 4 metri într-o acumulare de apă, în scurt timp autoturismul fiind scufundat în întregime.

 În urma accidentului de circulație a rezultat decesul conducătorului auto și a tinerei Andreea-Iuliana Horga, de 21 de ani, aflată în autoturism, aceștia fiind extrași cu tot cu autoturism din bazinul de apă de lucrători din cadrul ISU Suceava.

Trupurile neînsuflețite au fost preluate și transportate la Morga Spitalului Județean în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

Cercetările vor fi continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii accidentului de circulație.

 Lucrarea este semnalizată cu indicatoare rutiere temporare, semafoare electrice, balize direcționale și bandă semnalizatoare, urmând a se verifica dacă au fost respectate toate condițiile impuse prin avizul eliberat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă,  urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii Biroului Rutier Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.