Ieri a fost cea mai neagră zi a activității Salvamont din ultimii ani. Intervenții de urgență solicitate prin 131 apeluri

 Salvamont România – Dispeceratul Național Salvamont a transmis în urmă cu câteva ore un comunicat prin care anunță că ieri a fost ”cea mai neagră zi a activității Salvamont” din cauza numeroaselor și gravelor accidente petrecute în toată țara.

”Ieri , fără exagerare, a fost cea mai neagră zi a activității Salvamont din ultimii ani. Foarte multe și grave accidente, atât pe domeniile de practicare a sporturilor de alunecare, cât și în afara acestora, au făcut din această zi , o adevărata zi de foc pentru salvamontiștii din întreaga tara. Doua intervenții cu elicopterul SMURD și zeci de accidentari extrem de grave predate de salvamontiști serviciilor SMURD și SAJ pentru transport la spital.

Probabil, la sfârșitul acestei zile, vom contabiliza peste 700 de intervenții Salvamont pe perioada acestei vacanțe școlare, fapt ce ne determină să vă îndemnam, permanent, la mare atenție și responsabilitate în derularea activităților montane”, se precizează în comunicat.

În ultimele 24 de ore la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 131 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a echipelor Salvamont, astfel: 
☎️ 17 apeluri pentru Salvamont Sinaia,
☎️ 16 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov,
☎️ 12 apeluri pentru Salvamont Straja,
☎️ 12 apeluri pentru Salvamont Predeal,
☎️ 11 apeluri pentru Salvamont Vâlcea,
☎️ 10 apeluri pentru Salvamont Caraș Severin,
☎️ 9 apeluri pentru Salvamont Bușteni,
☎️ 8 apeluri pentru Salvamont Sibiu,
☎️ 5 apeluri pentru Salvamont Suceava-Vatra Dornei,
☎️ 5 apeluri pentru Salvamont Petroșani, 
☎️ 4 apeluri pentru Salvamont Prahova-Azuga, 
☎️ 3 apeluri pentru Salvamont Gorj
☎️ 3 apeluri pentru Salvamont Neamț,
☎️ 3 apeluri pentru Salvamont Cluj,
☎️ 2 apeluri pentru Salvamont Harghita – Miercurea Ciuc,
☎️ 2 apeluri pentru Salvamont Harghita – Gheorgheni,
☎️ 2 apeluri pentru Salvamont Cavnic,
☎️ 2 apel pentru Salvamont Covasna,
☎️ 1 apel pentru Salvamont Bacău,
☎️ 1 apel pentru Salvamont Dâmbovița,
☎️ 1 apel pentru Salvamont Județul Brașov – Victoria,
☎️ 1 apel pentru Salvamont Hunedoara.

De asemenea, s-au mai primit alte 38 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană.

”Având în vedere, gradul ridicat de încărcare cu turiști al domeniilor schiabile, riscul crescut de producere a avalanșelor, în toate masivele montane din țară, și numărul mare de evenimente ce se înregistrează constant , până la finalul sezonului de iarnă, salvamontiști vor rămâne zilnic, cu efective dimensionate corespunzător, de serviciu pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă și în cabinetele medicale ale bazelor și posturilor Salvamont.

Nu uitaţi, echipele Salvamont sunt singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale. Apelaţi cu încredere la prietenii dumneavoastră de pe cărările munţilor – SALVAMONT România!”, transmit reprezentanții Salvamont.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *