Ieri în județul Suceava s-au vaccinat 198 de persoane. De luni, se fac vaccinuri faza a II-a cu Pfizer la Școala Miron Costin Suceava, Casa de cultură Dolhasca și Stadionul Vatra Dornei

Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat că în cursul zilei de ieri 25 februarie, s-a vaccinat în județul Suceava împotriva Sars-Cov2 un număr de 198 persoane (73 cu doza I si 125 cu doza II), distribuția pe centre de vaccinare fiind următoarea :

– Spitalul Județean Suceava – 67;

– Spitalul Municipal Rădăuți – 21;

– Spitalul Orășenesc Gura Humorului – 18;

– Spitalul Boli Cronice Siret  – 12;

– Sala de sport Colegiul Stefan cel Mare Suceava – 71;

– Sala sport Școala Gimnazială Miron Costin Suceava – 9.

Până în momentul de față, în total, în județul Suceava s-au vaccinat împotriva Sars-Cov2 24.925 persoane cu doza I si 17.699 persoane cu doza a II-a. Pentru data de 26 februarie a.c. pe raza județului Suceava sunt programate 190 persoane în vederea vaccinării împotriva Sars-Cov2 (dintre care 103 pentru prima inoculare si 87 pentru rapel).

Începând de luni 1 matie 2021 pe raza județului  Suceava,  3 cabinete devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer BioNtech. Aceste 3 cabinete sunt:

  • Centrul de vaccinare Scoala Miron Costin Suceava;
  • Centrul de vaccinare Casa de cultura Alexandru Arsinel Dolhasca;
  • Centrul de vaccinare Stadion Vatra Dornei.

3.600 persoane se vor putea vaccina în urmatoarele 20 de zile, în aceste cabinete, capacitatea fiecărui cabinet fiind de 60 sloturi disponibile/zi.

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine 27 februarie a.c. și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva Covid19 fac parte din  Etapa a II a, respectiv persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă și persoanele cu dizabilități.

În paralel continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford AstraZeneca. În acest sens,  la Colegiul Național Stefan cel Mare Suceava, se vor adăuga 3 fluxuri noi, crescând  astfel capacitatea centrului de vaccinare  la 240 sloturi/zi.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.