Ieşit la joacă, un copil de 10 ani s-a tăiat la picior cu un fierăstrăul circular

Ieri după amiază, 27.05.2019, la ora15:00, polițiștii SPR 2 Ipoteşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un bărbat din comuna Ipoteşti, cu privire la faptul că fiul său, în vârstă de 10 ani, s-a tăiat la piciorul drept cu un fierăstrău circular electric.

Tatăl copilului a relatat că în ziua respectivă se afla la domiciliu unde era împreună cu soţia sa şi cei 10 copii minori. În după amiaza acelei zile copilul de 10 ani a ieşit din locuinţă spunând că se duce în curte pentru a se juca.

La un moment dat, membrii familiei au auzit un strigăt iar când au ieşit din locuinţă au observat că minorul avea o plagă tăiată la nivelul piciorului drept. Tot din declaraţiile părintelui poliţiştii au aflat că fiul său a luat din magazia locuinţei un fierăstrău circular, l-a conectat la un prelungitor şi a încercat să taie mai multe bucăţi de scândură. Din cauza greutăţii dar şi a puterii mari a aparatului electric, minorul a scăpat fierăstrăul electric din mână, iar lama acestuia i-a provocat leziuni la nivelul membrului inferior drept.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de ambulanţă care l-a diagnosticat preliminar pe minor cu „plagă tăiată coapsă dreaptă fără a fi afectat osul femural”, fiind transportat la Spitalul Judeţean Suceava.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *