ILIE MICOLOV, ULTIMUL DRUM

A fost o zi tristă azi, 24 iulie 2018, când purtat cu  catafalcul pe care a fost așezat cu două zile înainte, în Biserica Mirăuți din Suceava a plecat într-o ultimă călătorie Ilie Micolov.

Artistul  sucevean a însuflețit mici sau mari povești de dragoste măcar prin melodia care l-a consacrat, acum peste patru decenii: ”Dragoste la prima vedere”. Trupul său neînsuflețit a fost depus la Biserica Mirăuți iar de puține ceasuri a fost dus către cimitirul Pacea, unde a fost înmormântat. La slujba de la Biserică au participat cam 200 de persoane, în cea mai mare parte prieteni vechi, câteva rude,  câteva oficialități, de remarcat prezența viceprimarului Marian Andronache, a maestrului Mihai Pînzaru PIM, a câtorva curioși precum și a puțini reprezentanți ai presei locale ori naționale.

Lucru de mirare, pentru că Ilie Micolov a fost mai întâi artist asumat de toată suflarea muzicii ”Pop” din România deceniului 8 al veacului trecut. A plecat în străinătate înainte de 1989. S-a întors după 1990 și a cântat, până când nu a mai putut, pe scenele din mai toate orașele țării, unde a fost invitat.  În ultimii ani a fost bolnav. La trup, dar nu la minte și nici vocea lui inconfundabilă nu i-a fost afectată, până în ultima zi de viață.  Presa națională l-a purtat cum au dorit editorii de știri, prin felurile locuri, fără ca reporterii să privească mai jos de fața cu zâmbet frumos și înțelegător a omului măcinat de boală. Despre situația materială a lui Ilie Micolov din ultimii ani ai vieții, despre relația sa cu familia pe parcursul ultimilor ani, cei care i-au fost mai apropiați vor avea timp să relateze.

Ilie Micolov nu a plecat singur pe ultimul drum. Prietenii lui cei mai buni l-au însoțit.

Nu este adolescent care să nu fi tremurat ascultând ”Dragoste la prima vedere”, a lui Ilie Micolov. Nu este român care să nu fi fremătat alături de Gil Dobrică, atunci când ne chema ”Hai acasă!”. Cine l-ar putea uita pe Gică Petrescu, cu a sa ”Noua Garofiță”?. Ce au cei trei, dincolo de melodiile ce nu vor muri nicicând? Tustrei au părăsit această lume, pe rând, săraci și aproape uitați. A murit și Denisa, a murit și Dolănescu, au murit sumedenie de artiști care au avut momentele lor de glorie iar pe moștenirea lor pământească se luptă rudele în viață prin tribunale. Presa descrie cu multă acuratețe evoluția proceselor.

Ilie Micolov a lăsat averea la dispoziția tuturor să facă toți cu ce le va trece prin cap. Cinste lui! Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Please follow and like us:

One thought on “ILIE MICOLOV, ULTIMUL DRUM

 • 25 iulie 2018 la 9:53
  Permalink

  Iertare, “A murit și Denisa” – adica?
  Eu sunt mai tanar decat cei care au indragit muzica pop in anii 80 si am nevoie de o explicatie suplimentara.
  Sigur, asta e sigur, Gica Petrescu a murit pana la urma. Si Ion Dolanescu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *