Implantarea unei proteze totale de șold cu dublă mobilitate, premieră medicală la Spitalul Județean Suceava

Directorul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Alexandru Calancea,  a anunțat că pe data de 27.01.2022 a avut loc o nouă premieră în ortopedia suceveană.

Este vorba despre implantarea unei proteze totale de șold cu dublă mobilitate.

”Acest tip de implant utilizat pentru tratamentul coxartrozei asigură o stabilitate articulară mai mare,  permițând postoperator reluarea unui stil de viață cât mai apropiat de normal.

În cazul pacientului operat joi aceasta, își va putea relua o parte din activitățile sportive recreaționale.

Displaziile articulare ale șoldului sau tulburările de mobilitate ale coloanei vertebrale lombare ce însoțesc coxartroza reprezintă de asemenea indicații pentru utilizarea acestei proteze. Prin utilizarea protezei cu dublă mobilitate se lărgesc posibilitățile de tratare a coxartrozei în cadrul secției de ortopedie chiar și pentru cazurile dificile. Aceasta este o preocupare permanentă a ortopediei sucevene. Conducerea secției si a spitalului își exprima încrederea că în cel mai scurt timp acest tip de implant va putea fi disponibil în cadrul instituției.”, a transmis doctorul Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.