”Impostorul” de Molière, la Teatrul Municipal Matei Vișniec, premieră pe 22 ianuarie 2023

Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” a anunțat că pe data de 22 ianuarie 2023 va avea loc premiera piesei ”Tartuffe sau Impostorul”, cea mai valoroasă piesă scrisă de remarcabilul dramaturg francez Molière, Piesa de teatru  este montată pe scena Teatrului Muncipal „Matei Vișniec” Suceava de regizorul Mădălin Hîncu și va avea, cum am spus,  premiera pe 22 ianuarie.

”Titlul spectacolului este „𝐈𝐌𝐏𝐎𝐒𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋” și nu „𝐓𝐀𝐑𝐓𝐔𝐅𝐅𝐄”, deoarece piesa imaginează o satiră puternică și subtilă, care denunță planurile de profitor ale personajului principal Tartuffe ce reprezintă, în esență, un tip de caracter al „impostorului”, ce își urmărește doar câștigul personal, sub masca „virtuților” sale creștine.

𝐈𝐌𝐏𝐎𝐒𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋

Text: Molière

Traducere: Doru Mareș

Regie și adaptare: Mădălin Hîncu

Scenografie: Răzvan Bordoș

Lighting design: Costi Baciu

Video design: Mihai Nistor

Distribuția: Horia Butnaru, Cătălin Ștefan Mîndru, Clara Popadiuc, Alexandru Marin, Cristina Florea, Răzvan Bănuț, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Bogdan Amurăriței

Cu participarea: Sebastian Rațiu, Alexandru Polonic, Ciprian Boca

Biletele sunt puse în vânzare online, pe www.blt.ro, precum și la casieria teatrului. Mai sunt doar câteva bilete disponibile, motiv pentru care n-ar fi rău să le procurați din timp”, se arată în comunicatul de presă transmis de Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *