Mopan Suceava
ActualitateEducatie

Împotrivire pentru folosirea căminelor de elevi și studenți ca spații de carantină. Profesor Mihai Dimian: ”Nu avem spații pentru situații de urgență din cauza furtului din banul public. Să trăiască cei care au furat cu această temere în viitor, nu tinerii nevinovați”

Profesorul universitar doctor Mihai Dimian, prorector al Universității Ștefan cel Mare Suceava – USV a transmis în spațiul public un mesaj care conține o petiție formulată pe contul petițieonline.com. venită din partea, se pare, a Asociației Studenților din Universitatea ”Ștefan cel Mare”.

În contextul dificil de rezolvare a problemei mondiale pornite de epidemia, acum pandemia coronavirus – COVID 19, se ridică o problemă sensibilă, pornită de la o solicitare a autorităților pentru ca USV ori către alte universități ori școli din țară să pună la dispoziție căminele în care sunt cazați tinerii studenți sau elevi, pentru ca să fie folosite drept spații de carantină.

Se oferă și o soluție, multora neplăcută: să pună la dispoziție mai întâi spații pentru carantină aceia care și le-au construit exploatând de-a lungul anilor, banii publici.

”Acum aveți și o petiție pe care o puteți semna.
E o soluție constructivă la o solicitare îngrijorătoare din partea autorităților publice. Folosirea unui cămin școlar sau universitar ca spațiu de carantină va genera o teamă continuă a copiilor și tinerilor care urmează să revină în acele spații. Pe de altă parte, faptul că nu avem spații pentru situații de urgență se datorează tocmai furtului din banul public. Deci să trăiască cei care au furat cu această temere în viitor nu tinerii care nu au nicio vină” s-a exprimat profesorul universitar, prorector al USV, Mihai Dimian.

Dar iată și conținutul  mesajului transmis pe contul petițieonline.com, de către studenții de la USV: 

Petiție pentru utilizarea temporară ca spații de carantină a proprietăților confiscate și celor aflate sub sechestru pentru cazuri de corupție:

 

Înainte de a utiliza căminele studențești și câminele școlare pentru cazuri de carantină, solicităm transformarea urgentă a proprietăților confiscate și, eventual, a celor aflate sub sechestru pentru cazuri de corupție în centre de carantină.

Please follow and like us:

2 comentarii la „Împotrivire pentru folosirea căminelor de elevi și studenți ca spații de carantină. Profesor Mihai Dimian: ”Nu avem spații pentru situații de urgență din cauza furtului din banul public. Să trăiască cei care au furat cu această temere în viitor, nu tinerii nevinovați”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *