Împrumut de 10 milioane de lei pentru plata subvenției la energie termică pentru iarna ce va veni, votat de Consiliul Local

Proiectul de hotărâre privind aprobarea contractării unui împrumut în valoare de maxim 10 milioane de lei, conform unei ordonanțe de urgență privind unele măsuri fiscal – bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost votat ieri, cu majoritate de 12 consilieri contra 10 consilieri împotrivă. Votul s-a dat într-o ședință extraordinară a Consiliului local municipal Suceava, de astăzi.

Potrivit expunerii de motive, acești bani luați cu împrumut de municipalitatea suceveană vor fi folosiți pentru achiziția de combustibil. ”Considerăm că este necesară contractarea de către municipiul Suceava a unui împrumut în sumă de 10 milioane de lei pentru achiziția de combustibil, biomasă și a plății gazului metan, sumă ce va fi împrumutată. În acest fel se vor putea asigura stocurile de combustibil necesare desfășurării activității de producere energie termică în sezonul rece care urmează”.

Este prezentat și un grad de îndatorare estimat al municipiului Suceava în urma contractării acestui împrumut pe o perioadă de 5 ani, în valoare de 10 milioane de lei: 8,08% în 2018,  10,10% în 2019, 10,26% în 2020, 12,35% în 2021, 11,23% în 2022, 11,49% în 2023, grad de îndatorare care se încadrează în limita impusă de lege.

În raportul de specialitate însoțitor proiectului de hotărâre se constată oportunitatea contractării acestui împrumut de la Trezoreria Statului, pentru asigurarea cheltuielilor curente vizând furnizarea energiei termice în sezonul rece. ”În acest fel se vor putea asigura stocurile de combustibil necesare desfășurării activității de producere energie termică în sezonul rece care urmează”, se arată în raportul de specialitate al Direcției de Buget, Contabilitate și Fiscalitate a Primăriei S

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *