Mopan Suceava
Actualitate

În 61 de localități din cele 114 ale județului Suceava nu există cazuri de coronavirus. Distribuția cazurilor în evoluție

Prefectura Suceava anunță că astăzi, 17.07.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava, distribuția cazurilor de infectări cu Covid-19, pentru cele 114 unități administrativ teritoriale se prezintă astfel:

 • 61 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție
 • 28 au câte un caz în evoluție
 • 17 au sub cinci cazuri în evoluție
 • 4 au sub zece cazuri în evoluție
 • 4 au peste zece cazuri în evoluție.

Astăzi, 17 iulie 2020, începând cu ora 11.00, a avut loc o ședință de lucru în sistem de videoconferință, la care au participat conf. dr. Horațiu Moldovan secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, dr. Raed Arafat secretar de stat Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, gen.brg. Dan Paul Iamandi inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cmdr. Cătălin Paul Dache inspector general al Inspectoratului General de Aviație, dr. Călin Alexandru director general al Direcției Generale Management Urgențe Medicale, iar pe plan local prefectul județului Suceava, subprefecții, managerii tuturor unităților sanitare cu paturi din județul Suceava, medicii șefi UPU/ CPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, managerul general al serviciului județean de ambulanță, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucovina și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Tema ședinței de lucru au fost problemele întâmpinate în transferul și internarea pacienților, inclusiv a celor infectați cu SARS- CoV- 2 și alte aspecte privind activitatea operativă a serviciilor de urgență.

Discutiile in cadrul sedintei de lucru au vizat diverse aspecte cuprinse in prevederile noii legi aprobate in parlament, cu accent pe condițiile de internare, carantinare și autoizolare.

De asemenea, au fost discutate modalitățile de detașare ale personalului medical de diverse specialități între unități spitalicești din interiorul aceluiași județ sau interjudețean, actualizarea permanentă a stocurilor de echipamente de protecție și reactualizarea procedurilor de transfer ale pacienților pozitivi, respectiv non-covid, tinând cont de patologiile acute și nevoile imediate de ingrijire.

S-a pus accentul pe necesitatea unei cooperări integrate între spitale, serviciul  județean de ambulantă și SMURD.

La ora 13.00, s-a desfășurat, sub conducerea Prim-ministrului Guvernului României, domnul Ludovic Orban, o ședință de lucru în contextul creșterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus în sistem de videoconferință. La Instituția Prefectului au participat prefectul județului Suceava, subprefecții și conducerea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră.

Totodată, au mai participat șefii structurilor teritoriale ale următoarelor instituții:

 • Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor
 • Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor
 • Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutiei
 • Direcția de Sănătate Publică
 • Inspectoratul de Stat în Construcții
 • Inspectoratul Teritorial de Muncă
 • Poliția Locală.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt preluate din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Instituția Prefectului Județul Suceava mulțumește tuturor sucevenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și face un apel către toți cetățenii pentru aplicarea în continuare, cu strictețe, a normelor de distanțare socială și igienă, precum și a tuturor măsurilor de protecție individuală.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *