Mopan Suceava
Actualitate

În luna octombrie 2020 vor ajunge primele 15 autobuze electrice în Suceava. A fost finalizată prima licitație pentru achiziția autobuzelor electrice, anunță primarul Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat că a fost finalizată prima licitație pentru achiziția celor 50 de autobuze electrice în cadrul proiectului „Sistem integrat de transport public ecologic în Municipiul Suceava”.

Licitația prevede achiziția a 25 de autobuze electrice cu o lungime de 12 m.

”Au fost depuse 3 oferte, câștigătoare a fost desemnată firma SC BMC TRUK&BUS S.A. cu sediul în România, pentru suma de 47.775.000 lei fără TVA. Valoarea estimată a licitației a fost de 57.180.000 lei fără TVA”, a spus edilul Sucevei.

Autobuzele sunt produse de ZTE, un concern din China, bateriile și puterea de 340 kw, autonomie 250 km, motorizarea este de producție China, garanție 15 ani, garanție baterii 10 ani, 79 locuri din care 29 pe scaune, dotări camere supraveghere, afișaj electronic, sistem de locație AVL, sistem de climatizare, sistem de numărare călători, rampă pentru dizabilități.

Termenul de livrare este de 6 luni pentru primele 15 autobuze, iar celelalte 10 autobuze vor sosi în termen de 12 luni de la data semnării contractului.

Ion Lungu a precizat că dacă nu vor fi contestații la licitație, pe data de 4 martie se va putea semna contractul, ceea ce înseamnă că în luna octombrie 2020 vor ajunge primele 15 autobuze electrice.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other