Mopan Suceava
ActualitateAdministratieSanatate

În Siret se închid restaurantele iar școlile intră în scenariul roșu după ce s-a ajuns la 7,69 rată de infectare cu Covid – 19 la mia de locuitori. Alte restricții impuse de CJSU

În condițiile în care, în orașul Siret a fost atinsă o rată de infectare cu Covid – 19 de 7,69 la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a dispus ieri o serie de restricții suplimentare pe teritoriul acestei localități.

Primăria Siret urmează să sprijine DSP Suceava în ancheta epidemiologică pentru a se găsi cel mai rapid soluții pentru limitarea cazurilor.

Prefectul a menționat că focarul de infecție din Spitalul de Psihiatrie este sub control, persoanele infectate fiind izolate într-un pavilion.

 Pentru limitarea răspândirii infecției, în oraș s-au suspendat activitățile HORECA din interior, fiind în continuare permise pe terase, dar s-au suspendat activitățile operatorilor de jocuri de noroc.

Toate manifestări cu public în aer liber, se vor putea face doar cu mască și distanțare fizică.

La Liceul „Lațcu Vodă” și la școala „Petru Mușat” se va intra în scenariul „roșu”.

Măsurile vor fi menținute până când rata va coborî  la 1,5 la mia de locuitori, iar dacă se constată o creștere față de rata actuală de 7,69 e posibil să fie luate măsuri suplimentare.

Pe de altă parte, primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a postat pe pagina sa de facebook că a participat la ședința CJSU Suceava în care s-au dispus o serie de măsuri privind orașul Siret.

”Prefectul județului a apreciat că am acționat corect dar sunt foarte nemulțumit de deciziile Avocatului Poporului și ale Curții Constituționale care ne împiedică să ne facem treaba ca în această primăvară.

Nu mai putem afla identitatea persoanelor infectate, nu mai putem impune izolarea contacților direcți, nu mai putem verifica respectarea condițiilor de izolare. Totul pentru că Avocatul Poporului precum și Curtea Constituțională au decis că aceste măsuri ar fi de natură să încalce libertatea cetățeanului.

Numărul de infectați a crescut foarte mult în urma efectuării testelor din ultimele zile. Acestea s-au făcut pe grupuri de persoane tocmai în urma apariției unor cazuri de COVID 19. Din fericire situația poate fi controlată astfel încât nu este nevoie de carantinarea orașului.

Pe surse am aflat ca numărul infectărilor in ultimele 14 zile a depășit cifra de 75, rezultând o rata de peste 7 la mie raportate la aceasta perioada.

Orașul nu se carantinează dar se vor lua o serie de măsuri de prevenire și combatere a COVID 19.

Decizia Comitetului judetean pentru situații de urgentă este:

  1. închiderea in interior a restaurantelor.
  2. Închiderea sălilor de jocuri de noroc
  3. Slujbele se desfășoară doar in aer liber și se recomanda purtarea măștilor.
  4. Activitățile politice și culturale sunt interzise in spații închise.

Toate aceste restricții sunt menținute atâta timp cât rata infectarilor este de peste 3 la mie in ultimele 14 zile.

De asemenea școlile, in conformitatea cu decizia consiliilor de administrație proprii și a Inspectoratului Școlar își desfășoară activitatea doar  on line”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *