Inaugurare a Pieței agroalimentare la Gura Humorului cu expoziții de artă și lansări de carte, în prezența conducerii Consiliului Județean, a edililor orașului, a iubitorilor de artă și a delicateselor culinare

Un eveniment deosebit, anunțat de Centrul Cultural Bucovina s-a desfășurat la Gura Humorului, unde, inaugurarea noii piețe agroalimentare a prilejuit organizarea unui eveniment cultural deosebit, cum numai la Humor ar fi fost posibil.

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, vicepreședintele Gheorghe Niță, primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc și întreaga sa echipă, Victor Rusu, Mihai Pânzaru – PIM, Ioan Manole din partea Centrului Cultural ”Bucovina”, Sever Dumitrache, director al Centrului Cultural Gura Humorului, jurnaliști cât cuprinde și o extraordinară piață agroalimentară plină de oameni, cumpărători și vânzători, curioși și iubitori de literatură în general, poezie, arte plastice, au inaugurat un loc unic în Romania: o piață agroalimentară ultramodernă din banii bugetului local, dar nu orice fel de ”piață”.

”Astăzi, pentru că Humorul are multe nume în aceste domenii ale culturii, a expus, ”pe tarabă”, poetul Sorin Poclitaru, iar pe simezele din lateral a expus seniorul Humorului, al Bucovinei și al inimilor noastre, Radu Bercea un număr de 90 de lucrări. Cartea poetului Sorin Poclitaru se numește ”Emoticoane”. Este unică pentru că în acest veritabil complex va figura și o expoziție permanentă, un fel de simeză, dar în alte locuri excentrice și unde se vor vinde, oricând, cărți, tablouri. Să nu se mire nimeni când în Piața Centrală a orașului Gura Humorului, turiști din întreaga lume, care vor veni la Voroneț, vor cumpăra cărți, tablouri, fructe, vinuri, dulcețuri, ciuperci, fructe de pădure, legume, carne, în fine, o bucată zdravănă de Bucovină, etc. Să fie pentru fiecare dintre noi și pentru gloria posterități”, se transmite în comunicatul de presă – reportaj de la fața locului, pe care îl preluăm și noi.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *