Încă 15.240 doze de vaccin gripal primite de DSP Suceava. 3944 persoane din categoria celor vulnerabile s-au vaccinat în județ

Direcția de Sănătate Publică Suceava, a primit, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021, două tipuri de vaccin gripal tetravalent Influvac și Vaxigrip.

La începutul lunii octombrie 2020 au fost primite două tranșe de vaccin – o tranșă de 10.080 doze de vaccin antigripal indicat a fi administrat adulților și o tranșă de 1.900 doze de vaccin antigripal pentru copii. La acestea se adaugă încă 15.240 doze de vaccin gripal primite pe 19.10.2020.

Campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătății și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

DSP Suceava transmite că până în prezent, în județul Suceava, s-au vaccinat 3944 persoane din categoria celor vulnerabile și reamintește că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *