Warning: getimagesize(/home/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2019/04/avarie7-1024x768.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1142

Încă o zi fără apă la robinete pentru 50 de scări de bloc din cartierul George Enescu. Conducta de azbociment s-a spart iarăși, conducerea ACET promite de 4 ani că va obține bani europeni pentru înlocuirea acestora

Lucrătorii operatorului unic de apă și canal SC ACET SA au intervenit prompt pentru remedierea avariei produse  după repararea avariei de acum câteva zile, din intersecția de la ”Curcubeul”, din cartierul George Enescu al municipiului Suceava. Pentru a operativiza reparația reparației, au adus și un buldo – excavator. Mai mulți lucrători au mutat bordurile din zona afectată de inundație, unul dintre aceștia a avut grijă să măture pe lângă utilaj, să nu se împrăștie pietrișul rezultat din săpare pe tot perimetrul intersecției. Traficul rutier a fost din nou restricționat. Unul dintre meseriași a fost sincer: S-a spart iarăși, ce să facem? E din azbociment.

Din cele pe care le știm, conductele din azbociment au fost introduse pentru rețeaua de apă din subteranul municipiului Suceava acum mai bine de jumătate de secol. Nu au fost înlocuite de operatorul regional și, ajungând la senectute, acestea plesnesc unde nici nu te aștepți. Nu pot fi sudate, cel mult manșonate ori înlocuite, pe ici acolo, cu altele, mai rezistente.  De cam 4 ani, directorul SC ACET SA, Ștefan Groza, promite că va accesa fonduri europene pentru rezolvarea acestei probleme care nu nu este specifică doar municipiului reședință de județ ci și altor orașe precum Rădăuți sau  Siret. Primarul Rădăuțiului, Nistor Tătar, inginer specialist în instalații, pe care l-am chestionat a arătat că și orașul său este copleșit de avarii pe acest sistem învechit de distribuire a apei potabile dar nu are chef de joacă cu cei de la ACET și îi amendează cu câte ”cincizeci de milioane de lei”, vechi, desigur, de fiecare dată când îi prinde în ofsaid.

Din această dimineață 50 de scări de bloc din cartierul George Enescu nu au apă la robinete. Reprezentanții ACET ori nu răspund la telefon, ori răspund evaziv, neștiind exact cât va dura intervenția și când va fi reluată furnizarea apei în cartier. Pot să fie 7 sau 8 ore, poate mai mult, poate mai puțin. Sigur până deseară. Astfel încât, vorba unui riveran martor la evoluția buldo-excavatorului și a omului cu mătura, trebuie să meargă rapid la ”Albina”, să cumpere bidoane cu apă plată pentru toaletă, să nu se termine stocul.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.