Încă un migrant din Eritreea prins de polițiști, după ce a încercat să se cazeze, fără succes, la o pensiune din Vatra Modoviței

Vineri seară, în jurul orei 22:10, lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați telefonic de către un ospătar al unei pensiuni din comuna Vatra Moldoviței,  cu privire la faptul că la pensiune s-a prezentat o persoană necunoscută, de origine africană, care solicită cazare și nu are nici un document asupra sa.

În temeiul sesizării, ne-am deplasat la fața locului, identificând în curtea pensiunii o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 20 de ani, ten măsliniu, păr brunet, creț, ochi căprui, talie medie, constituție atletică.

În continuare, s-a solicitat persoanei sus-amintite, în limba engleză, franceză și italiană să prezinte un document în vederea stabilirii identității, aceasta relatând cu dificultate că nu deține asupra sa vreun astfel de document și că este originar din Eritreea, Africa.

Dat fiind faptul că persoana în cauză comunica cu dificultate, în vederea stabilirii situației acesteia, am procedat la conducerea sa la sediul Postului de Poliție Vama, în vederea continuării verificărilor.

Acesta a relatat că ar fi intrat pe teritoriul României venind din Serbia, cu un autotren condus de către un conducător român, care l-a lăsat în comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava, fără a putea da alte detalii relevante.

Persoana în cauză și-a manifestat dorința de a fi condus la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți. S-a procedat la conducerea și predarea sus-numitului la instituția anterior amintită, în vederea continuării verificărilor și a stabilirii situației sale.

S-a discutat cu procurorul de serviciu și s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *